13/08/2016

Kørekort til 17-årige

Det er nu vedtaget fra folketingets side, at du som 17-årige kan erhverve dig kørekort til bil (kategori B). Det er vi naturligvis glad for hos RenTrafik. Vi mener at det giver bedre læring og sikkerhed for eleven at komme tidligt i gang med at tage kørekort. Ved at få et års erfaring med en ældre og mere erfaren bilist til stede, vil sikkerheden for de unge bilister øges.

Vi får dagligt henvendelser omkring dette emne fra interesserede elever og har derfor valgt at forberede os på denne nye regel. RenTrafik har oprettet et hold for 17-årige i 2017, så du allerede nu kan sikre dig en plads. De nye regler for aldersbegrænsning på kørekort træder efter alt at dømme i kraft d. 1. januar 2017, og du kan tilmelde dig allerede nu. Du kan tilmelde dig her.

RenTrafik er blandt de første i Haslev som tilbyder kørekort til 17-årige. Glæd dig til at komme igang med dit kørekort og til et underholdende og lærerigt forløb.

Du skal igennem et undervisningsforløb ligesom 18-årige og ældre skal nu, hvis du vil tage kørekort som 17-årig. Som ung bilist med kørekort må du køre i bil, men du skal køre sammen med en voksen på mindst 30 år med 10 års erfaring indtil du fylder 18 år. Du skal lovmæssigt igennem den samme undervisning i både teori og i praksis som ældre elever, men hos RenTrafik målretter vi den nye undervisning til de yngre kommende bilister.

De nye regler kommer efter gode erfaringer med lignende tiltag fra udlandet, hvor sikkerheden blandt unge bilister med kørekort er blevet forberedt markant. Vi mener, at man med dygtige kørelærere og køreskoler kan løfte sikkerheden for nye bilister markant med disse nye regler.

 

På billedet ses 17-årige Julie, som viser sit nye kørekort frem foran vores skolevogn efter hun har bestået køreprøven.

Julie blev første 17-årige i Haslev med kørekort

17 år med kørekort: Information om kørekort til bil

Et kørekort af kategori B, er et kørekort til almindelige biler. Du skal være 17 år for at få et kørekort til bil. Det er vigtigt, at du tænker dig grundigt om, inden du vælger, hvor du vil tage dit kørekort. Det er essentielt, at der er et godt match mellem dig som elev og køreskolen. Læs mere om kørekort til bil under Kørekort til bil.